top of page
Αναζήτηση

Εισιτήρια Συγκοινωνίας Βερολίνο

Τα Mέσα Mαζικής Mεταφοράς στο Βερολίνο είναι από τα ευρύτατα διαδεδομένα της Ευρώπης. Το δίκτυό τους καλύπτει άπειρες διαδρομές και είδη μεταφοράς [μετρό, τραμ, τρένα [S-Bahn], τρένα περιφέρειας εντός ζωνών ABC [RE, RB], λεωφορεία]. Τα εισιτήρια, όμως, που θα βγάλετε για οποιοδήποτε αστικό μεταφορικό μέσο είναι πάντα τα ίδια. Tο Βερολίνο χωρίζεται σε τρεις ζώνες, πάνω στις οποίες βασίζονται οι τιμές των εισιτηρίων: την Α, Β και C. Τα εισιτήρια που θα βγάλετε θα ανήκουν πάντα σε τουλάχιστον 2 από τις 3 ζώνες [ΑΒ ή BC]. Mόνο αν η διαδρομή σας περιλαμβάνει και τις 3 ζώνες [π.χ. για το αεροδρόμιο του Schönefeld] θα χρειαστεί να βγάλετε ABC. Συγκεντρώσαμε παρακάτω κάποιες βασικές πληροφορίες και τα εισιτήρια που πιστεύουμε ότι αξίζει να έχετε υπόψιν σας για κάθε ενδεχόμενο όταν επισκέπτεστε την πόλη:1. Χρήσιμο λεξιλόγιο για τα μηχανήματα του U-Bahn [μετρό] και S-Bahn [τρένο]:


 • Regeltarif = κανονική τιμή εισιτηρίου

ισχύει για: όλους τους ανθρώπους άνω των 14 ετών που δεν είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι ή εγγεγραμμένοι μαθητές της περιφέρειας


 • Ermäßigt = μειωμένο

ισχύει για: παιδιά 6-14 χρονών


 • παιδιά κάτω των 6 μετακινούνται δωρεάν


 • BVG = Berliner Verkehrsbetriebe [οργανισμός συγκοινωνίας Βερολίνου: μετρό, Tram, όλα τα αστικά λεωφορεία]

 • S-Bahn = αστικό τρένο [θυγατρική της Deutsche Bahn]

 • RB = Regionalbahn: τρένο περιφέρειας της Deutsche Bahn

 • RE = Regionalexpress: τρένο περιφέρειας της Deutsche Bahn

 • DB = Deutsch Bahn [ο αντίστοιχος γερμανικός ΟΣΕ]2. Βασικά εισιτήρια της συγκοινωνίας Βερολίνου:


Einzelfahrschein [εισιτήριo απλό] Είναι έγκυρο για 120’ προς μια κατεύθυνση [χωρίς επιστροφή, ο επιβάτης να μην κάνει «κύκλο»] για απεριόριστες αλλαγές και σε όλα τα ΜΜΜ του Βερολίνου. Πρέπει να το επικυρώσετε σε ένα από τα μηχανήματα των ΜΜΜ πριν την επιβίβαση στο πρώτο μέσο.

4-Fahrten-Ticket [εισιτήριo 4 ανεξαρτήτων διαδρομών] 4 απλά εισιτήρια [βλέπε πάνω Einzelfahrschein], τα οποία μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε όποτε θέλετε. Η τετράδα είναι 1 € φθηνότερη απ’ ό, τι αν βγάλετε 4 μεμονωμένα απλά εισιτήρια.

Tageskarte [ημερήσιo εισιτήριo] Είναι έγκυρο από τη στιγμή της επικύρωσης έως τις 3 τα ξημερώματα της ίδιας μέρας [δηλ. για λιγότερo από 24 ώρες] για απεριόριστες αλλαγές και σε όλα τα ΜΜΜ του Βερολίνου. Απαιτήται επικύρωση σε ένα από τα μηχανήματα των ΜΜΜ πριν την επιβίβαση στο πρώτο μέσο.

Wochenkarte - 7-Tage-Karte VBB-Umweltkarte [εβδομαδιαίo εισιτήριo] Είναι έγκυρο από τη στιγμή της επικύρωσης και για 7 ημέρες – και λήγει την 7η μέρα τα μεσάνυχτα. Η μέρα επικύρωσης μετράει ως 1η μέρα. Π.χ. δύο εισιτήρια που έχουν εκδοθεί τη Δευτέρα, το ένα στις 10.00 και το άλλο στις 19.00, ισχύουν και τα δύο έως την Κυριακή στις 00:00.

Μonatskarte - VBB Umweltkarte [μηνιαία κάρτα] Aπεριόριστη μετακίνηση με όλα τα μεταφορικά μέσα είτε για έναν ημερολογιακό μήνα [π.χ. Απρίλης, Kalendermonat] είτε από την ημέρα έκδοσης [gleitend] και για έναν ολόκληρο μήνα έως τις 00:00.

Μπορείτε να πάρετε μαζί σας δωρεάν 1 ενήλικα καθώς και έως 3 παιδιά μεταξύ 6 και 14 ετών τις ακόλουθες μέρες:

 • Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 20:00 έως τις 03:00

 • Σάββατο και Κυριακή ολοήμερα

 • 24.12, 31.12 και σε όλες τις επίσημες αργίες του κρατιδίου

*** Anschlussfahrschein [εισιτήριo επέκτασης] Εκδίδεται για τη ζώνη A ή C και χρησιμεύει όταν θέλετε να πάτε σε μια ζώνη την οποία δεν καλύπτει το εισιτήριο διαρκείας σας, όπως για παράδειγμα μια διαδρομή από το κέντρο της πόλης [ζώνη ΑΒ] στο αεροδρόμιο του Schönefeld [ζώνη C].

Fahrradticket [εισιτήριο ποδηλάτου] Aν έχετε ποδήλατο μαζί σας μην ξεχάσετε να του ή της βγάλετε εισιτήριο, είναι κρίμα να φάει πρόστιμο.

Κατοικίδια

Τα κατοικίδια [κυρίως σκυλιά μεσαίου και μεγάλου μεγέθους] μπορείτε να τα πάρετε μαζί σας έχοντας ένα επικυρωμένο μειωμένο εισιτήριο μαζί σας. Για λεπτομέρειες και εξαιρέσεις πληροφορηθείτε στην BVG.
Πριν οργανώσετε λοιπόν το – οποιασδήποτε διάρκειας – ταξίδι σας στο Βερολίνο, ρίξτε μια ματιά σ' αυτά τα εισιτήρια. Επιπλέον υπάρχουν συνδυαστικά τουριστικά εισιτήρια [Berlin WelcomeCard, Berlin CityTourCard για 2-5 ημέρες], που περιλαμβάνουν εκπτώσεις σε εστιατόρια, αξιοθέατα, μουσεία ή χώρους διασκέδασης. Το εισιτήριο της επιλογής σας το βγάζετε στα μηχανήματα πωλήσεων σε όλους τους σταθμούς μετρό και S-Bahn, στα εκδοτήρια της BVG και S-Bahn, online – με αποστολή του εισιτηρίου στο σπίτι σας, μέσω της εφαρμογής της BVG σε ηλεκτρονική μορφή για κινητό ή τάμπλετ. Περισσότερες πληροφορίες για εισιτήρια, τιμές και τρόπους αγοράς θα βρείτε στη σελίδα της BVG. Δείτε και την παρακάτω χιουμοριστική διαφήμιση της BVG, η οποία ίσως σας προϊδεάσει για το τι μπορεί να συναντήσετε μέσα στα ΜΜΜ του Βερολίνου.

Comments


bottom of page