ΟΡΙΣΜΟΣ: ΝΩΠΟΓΡΑΦΙΑ, Η [nopoγrafía]: ΣYN ΦΡΕΣΚΟ. 1. ΜΕΘΟΔΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΕ ΤΟΙΧΟ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΥΔΡΟΧΡΩΜΑΤΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗ ΝΩΠΗ ΑΚΟΜΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣΘΕΣΤΟΚΟΝΙΑΜΑΤΟΣ. 2. ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΘΟΔΟ. [ΛΟΓ. ΝΩΠ(ΟΣ) –Ο– + ΓΡΑΦ(Ω) – ΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΖΩΓΡΑΦΙΑ (ΔΕΣ ΣΤΟ ΖΩΓΡΑΦΙΑ) ΑΠΟΔ. ΙΤΑΛ. AFFRESCO < A FRESCO 'ΣΕ ΦΡΕΣΚΟ'] – ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

FRESCO

ΔΕ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΔΕ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΝΕΑ! ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ. ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ – ΕΣΑΣ, ΕΜΑΣ, ΑΥΤΟ, ΑΥΤΗΝ, ΑΥΤΟΝ, ΕΣΕΝΑ ΚΙ ΕΜΕΝΑ.

  • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

  • ΞΕΣΚΑΣΜΑ

  • ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

  • ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ

Τα κλέφτικα του Βερολίνου

1/9
Please reload

Γ***! Προσπαθούμε εδώ και 8 μήνες να γράψουμε αυτό το κείμενο κι όλο συγχυζόμαστε με το θέμα και το αφήνουμε. Εδώ η τελική βερζιόν της προσπάθειας:


Σε έχουν κλέψει; Κι εμάς! Είναι άσχημο και εκνευριστικό. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό – πέρα από το να προτείνουμε δυο-τρεις κινήσεις πριν ξεσπάσει ο πανικός. Αρχικά μην τυχόν υποκύψεις σε ανούσιες παρηγοριές φίλων, που θα προσπαθήσουν να σε πείσουν ότι δεν πειράζει ή ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, πάει, έγινε. Γ*** Μ*** Α*** Γ**********!! Πάρε μια ανάσα και ξεκίνα να βρίζεις. Τους αξίζει και σου κάνει καλό. Αφού εκτονωθείς λιγάκι διάβασε με ψυχραιμία αυτόν το συνοπτικό οδηγό κλοπής και ακολούθησε τα βήματα. Καλή τύχη!

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝ...

Βερολίνο πάμε, δε θα κλαμπάρουμε; Είναι η συνήθης ερώτηση η οποία έχει περάσει από το μυαλό οποι@ πρόκειται να επισκεφτεί την πόλη. Όσοι άνθρωποι από την άλλη μένουν εδώ, σίγουρα γοητεύονται από τις ρειβ φιγούρες που κυκλοφορούν στις δέκα το πρωί στο μετρό παλεύοντας με το ενοχλητικό φως της ημέρας. Στο ούρμπαν λάντσκειπ της πόλης ανήκουν επίσης οι χαρακτηριστικές, μεγάλες ουρές έξω από τα κλαμπ και κάθε τρίτος άνθρωπος που γνωρίζεις που σου λέει ότι επαγγέλεται ντιτζέι. Η πόλη αδιαμφισβήτητα έχει συνδεθεί με την τέκνο, τι συνδέει όμως τη συγκεκριμένη πόλη με αυτήν τη μουσική; Πολλοί παράγοντες – και μια σειρά συγκυριών – έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διάδοση και εδραίωσή της:

Το Δυτικό Βερολί...

Ποιος δεν αγαπά τη μουσική; Δε θα ήταν ωραίο να συνοδευόταν η ζωή μας συνέχεια από κάποιο soundtrack; Στο σπίτι, στο μπάνιο, στην κουζίνα; Κατά τη διάρκεια του σεξ, στο δρόμο, την ώρα που έχουμε κολλήσει στην κίνηση ή μόλις έχουμε χάσει το S-Bahn και είναι χειμώνας με υπόγειες θερμοκρασίες; Στη δουλειά την ώρα που πρέπει να συντάξουμε ένα κείμενο σε ξένη γλώσσα ή την ώρα που μας την λέει ο/η συνάδελφος, γιατί, ενώ παρέλειψε να μας εξηγήσει επακριβώς τι ήθελε, περίμενε να μυρίσουμε τα δάχτυλά μας και να κάνουμε ακριβώς αυτό που ήθελε; Τι ωραία που θα ήταν να μας συνόδευε μια μελωδία σ’ αυτήν την καθημερινότητα.

Ίσως να μην μπορούμε να ακούμε μουσική κάθε στιγμή της ζωής μας, αλλά μπορούμε να...

«Θα ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό σήμερα. Μου αρέσει να πηγαίνω θέατρο μια στο τόσο, αλλά θέατρο στα Γερμανικά; Δε θα καταλάβω τίποτα». Αν αυτά τα λόγια σας φαίνονται κάπως οικεία, έχετε βρεθεί στη σωστή σελίδα. Παρόλο που θα σας προτείναμε το γερμανόφωνο θέατρο, ειδικά αν μαθαίνετε γερμανικά, η πόλη προσφέρει πληθώρα αγγλόφωνων παραστάσεων, όπως και παραστάσεις με αγγλικούς υπέρτιτλους. Πληροφορίες για τη γλώσσα της παράστασης θα βρείτε στην εκάστοτε ιστοσελίδα. Εμείς φτιάξαμε μια λίστα με θέατρα όπου συναντάμε συχνά τα αγγλικά.

English Theater Berlin

Σελίδα English Theater Berlin

Facebook

Fidicinstrasse 40, 10965 Berlin

Συγκοινωνία

U6

Bus: 104, 248

Platz der Luftbrücke

Bus: M19

Mehringdamm

Maxim Gor...

Σε προηγούμενο άρθρο στα FRESCO σας παρουσιάσαμε τις σημαντικές διευθύνσεις ελληνόφωνων και γερμανόφωνων υπηρεσιών καθώς και των βασικών τηλεφώνων έκτακτης ανάγκης. Επειδή συνήθως υπάρχουν, όμως, παραπάνω προβλήματα από θέματα που αφορούν την αστυνομία ή την πυροσβεστική, έχουμε εμπλουτήσει τη λίστα τηλεφώνων που μπορεί να χρειαστούμε σε μια δύσκολη στιγμή.

Σημαντικές διευθύνσεις στο Βερολίνο

Πατώντας στην παραπάνω εικόνα θα πάτε στις σημαντικές διευθύνσεις ελληνόφωνων και γερμανόφωνων υπηρεσιών. Σε ποιον να απευθυνθείτε, όμως, όταν έχετε πάθει δηλητηρίαση; Πού θα βρείτε εφημερεύοντες παιδίατρους ή φαρμακεία; Περνάτε κρίση ή δέχεστε κακοποίηση από κάποιον; Δείτε εδώ παρακάτω τα διάφορα...