ΟΡΙΣΜΟΣ: ΝΩΠΟΓΡΑΦΙΑ, Η [nopoγrafía]: ΣYN ΦΡΕΣΚΟ. 1. ΜΕΘΟΔΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΕ ΤΟΙΧΟ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΥΔΡΟΧΡΩΜΑΤΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗ ΝΩΠΗ ΑΚΟΜΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣΘΕΣΤΟΚΟΝΙΑΜΑΤΟΣ. 2. ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΘΟΔΟ. [ΛΟΓ. ΝΩΠ(ΟΣ) –Ο– + ΓΡΑΦ(Ω) – ΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΖΩΓΡΑΦΙΑ (ΔΕΣ ΣΤΟ ΖΩΓΡΑΦΙΑ) ΑΠΟΔ. ΙΤΑΛ. AFFRESCO < A FRESCO 'ΣΕ ΦΡΕΣΚΟ'] – ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

FRESCO

ΔΕ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΔΕ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΝΕΑ! ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ. ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ – ΕΣΑΣ, ΕΜΑΣ, ΑΥΤΟ, ΑΥΤΗΝ, ΑΥΤΟΝ, ΕΣΕΝΑ ΚΙ ΕΜΕΝΑ.

  • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

  • ΞΕΣΚΑΣΜΑ

  • ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

  • ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ

Τα κλέφτικα του Βερολίνου

1/10
Please reload

Γ***! Προσπαθούμε εδώ και 8 μήνες να γράψουμε αυτό το κείμενο κι όλο συγχυζόμαστε με το θέμα και το αφήνουμε. Εδώ η τελική βερζιόν της προσπάθειας:


Σε έχουν κλέψει; Κι εμάς! Είναι άσχημο και εκνευριστικό. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό – πέρα από το να προτείνουμε δυο-τρεις κινήσεις πριν ξεσπάσει ο πανικός. Αρχικά μην τυχόν υποκύψεις σε ανούσιες παρηγοριές φίλων, που θα προσπαθήσουν να σε πείσουν ότι δεν πειράζει ή ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, πάει, έγινε. Γ*** Μ*** Α*** Γ**********!! Πάρε μια ανάσα και ξεκίνα να βρίζεις. Τους αξίζει και σου κάνει καλό. Αφού εκτονωθείς λιγάκι διάβασε με ψυχραιμία αυτόν το συνοπτικό οδηγό κλοπής και ακολούθησε τα βήματα. Καλή τύχη!

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝ...

Το γερμανικό σύστημα υγείας [κατά το πρότυπο της Ε.Ε.] μας φαίνεται περίπλοκο και δυσνόητο είτε είμαστε φοιτητές/τριες, εργαζόμενοι/ες, ελεύθεροι/ες επαγγελματίες, άνεργοι/ες είτε συνταξιούχοι/ες. Στη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων θα παρουσιάσουμε αναλυτικά καθεμιά από τις παραπάνω [5] κατηγορίες, ώστε να μπορείτε να ελέγξετε τι είδους ασφάλιση αναλογεί στην περίπτωσή σας.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά το γερμανικό δίκαιο ισχύει η γενικότερη υποχρέωση ασφάλισης όσων διαμένουν μόνιμα στην χώρα [§ 193 III VVG].

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για τις υποχρεωτικές εγγραφές στο Βερολίνο που πρέπει να πραγματοποιήσετε αφού μεταναστεύσετε στη Γερμανία.

2/5 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ

*Στο παρακάτω κείμεν...

Το γερμανικό σύστημα υγείας [κατά το πρότυπο της Ε.Ε.] μας φαίνεται περίπλοκο και δυσνόητο είτε είμαστε φοιτητές/τριες, εργαζόμενοι/ες, ελεύθεροι/ες επαγγελματίες, άνεργοι/ες είτε συνταξιούχοι/ες. Στη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων θα παρουσιάσουμε αναλυτικά καθεμιά από τις παραπάνω [5] κατηγορίες, ώστε να μπορείτε να ελέγξετε τι είδους ασφάλιση αναλογεί στην περίπτωσή σας.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά το γερμανικό δίκαιο ισχύει η γενικότερη υποχρέωση ασφάλισης

όσων διαμένουν μόνιμα στην χώρα [§ 193 III VVG].

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για τις υποχρεωτικές εγγραφές στο Βερολίνο που πρέπει να πραγματοποιήσετε αφού μεταναστεύσετε στη Γερμανία.

1/5 ΦΟΙΤΗΤΕΣ & ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ

*Στο παρακάτω κε...

Πήγατε χτες στο σούπερ μάρκετ και ξεχάσατε το πιο σημαντικό συστατικό για το υπέροχο δείπνο που ετοιμάζετε; Είστε προσκεκλημένοι και δε θυμηθήκατε εγκαίρως να πάρετε εκείνο το μπουκάλι κρασιού; Όποιος ο λόγος, θα βρείτε πάντα ανοιχτά σούπερ μάρκετ στο Βερολίνο τις Κυριακές.

Κυριακάτικα ψώνια Βερολίνο

Αυτά τα σούπερ μάρκετ δεν είναι μόνο ανοιχτά μέσα στην εβδομάδα και το Σάββατο, αλλά και [όλες] τις Κυριακές και εξυπηρετούν όσους δεν πρόλαβαν, δε θυμήθηκαν και δεν κατάφεραν να ψωνίσουν μια από τις υπόλοιπες μέρες. 

Όλα τα σούπερ μάκρετ απευθείας στο χάρτη

Εάν προτιμάτε να βρείτε τα σούπερ μάρκετ που είναι ανοιχτά τις Κυριακές απευθείας στο χάρτη, ρίξτε μια ματιά στον χάρτη για κυρι...

Σε προηγούμενο άρθρο στα FRESCO σας παρουσιάσαμε τις σημαντικές διευθύνσεις ελληνόφωνων και γερμανόφωνων υπηρεσιών καθώς και των βασικών τηλεφώνων έκτακτης ανάγκης. Επειδή συνήθως υπάρχουν, όμως, παραπάνω προβλήματα από θέματα που αφορούν την αστυνομία ή την πυροσβεστική, έχουμε εμπλουτήσει τη λίστα τηλεφώνων που μπορεί να χρειαστούμε σε μια δύσκολη στιγμή.

Σημαντικές διευθύνσεις στο Βερολίνο

Πατώντας στην παραπάνω εικόνα θα πάτε στις σημαντικές διευθύνσεις ελληνόφωνων και γερμανόφωνων υπηρεσιών. Σε ποιον να απευθυνθείτε, όμως, όταν έχετε πάθει δηλητηρίαση; Πού θα βρείτε εφημερεύοντες παιδίατρους ή φαρμακεία; Περνάτε κρίση ή δέχεστε κακοποίηση από κάποιον; Δείτε εδώ παρακάτω τα διάφορα...